Юрист on-line | JusGO.com.ua

Документи для отримання посвідки на тимчасове проживання з метою возєднання сім`ї.

Для оформлення посвідки на тимчасове проживання іноземець або особа без громадянства, які прибули в Україну з метою возз’єднання сім’ї з особами, які є громадянами України, або які під час перебування на законних підставах на території України, уклали шлюб з громадянами України, подають:

  • заява-анкета встановленого зразка (бланк заяви надається в ДМС);

  • паспортний документ іноземця або документ, що посвідчує особу без громадянства (після пред’явлення повертається), з візою типу Д(довгого терміну перебування), якщо інше не передбачено законодавством і міжнародними договорами України, та копії сторінок паспорта з особистими даними і візою (у разі наявності);

  • переклад українською мовою сторінки паспортного документа іноземця або документа, що посвідчує особу без громадянства, з особистими даними, засвідчений у встановленому законодавством порядку;

  • клопотання (подання) приймаючої сторони (громадянина України, який перебуває в шлюбі з іноземцем або особою без громадянства) про видачу посвідки іноземцю з зазначенням причин;

  • оригінал (після пред’явлення повертається) та копію документа, що підтверджує факт перебування в шлюбі з громадянином України (напр. свідоцтво про шлюб);

  • поліс медичного страхування, якщо інше не передбачено міжнародними договорами України

  • квитанцію про сплату державного мита або документ, який підтверджує наявність пільг щодо його сплати;

  • чотири фотокартки іноземця та особи без громадянства розміром 3,5 х 4,5 сантиметра на матовому папері (допускається подання фотографій в головних уборах, що не приховують овалу обличчя особи, громадянами, релігійні переконання яких не дозволяють з’являтися перед сторонніми особами без головних уборів, за умови, якщо в їхніх паспортних документах вони зображені в головних уборах);

  • копію виданої податковим органом довідки про присвоєння ідентифікаційного номера (у разі її наявності).

Строк дії посвідки на тимчасове проживання:

Посвідка на тимчасове проживання видається строком до одного року з можливістю його продовження щоразу на один рік.

Після перебування у шлюбі понад два роки з громадянином України, в іноземного громадянина виникає право отримати посвідку на постійне проживання або набути громадянство України.



  • Постанова КМУ від 28 березня 2012 р. № 251 "Про затвердження Порядку оформлення, виготовлення і видачі посвідки на постійне проживання та посвідки на тимчасове проживання і технічного опису їх бланків та внесення змін до постанови Кабінету Міністрів України від 26 грудня 2002 р. № 1983"
  • Наказ Міністерства внутрішніх справ України від 15 липня 2013 року № 681 “Про затвердження Тимчасового порядку розгляду заяв для оформлення посвідки на постійне проживання та посвідки на тимчасове проживання”
  • Закон України "Про іміграцію"
  • Любое копирование материалов, допускается только с разрешения владельца сайта, или указания ссылки на источник.